Налтрексон (Naltrexone) - наркоблокатор

Налтрексон (Naltrexone) - наркоблокатор

Пристрастяването на човек към всякакъв вид наркотици е беда, но не е краят на света и живота му. Това е само болест, борбата с която бива да бъде започната бързо и безотказно до постигане на пълна победа. Съществува риск от релапс или връщане към наркотиците след проведения курс по лечение и рехабилитация. За да се предотврати този вариант ефективно се използва съвремена методика за създаване на преграда за наркотиците или наркоблокада. Тя позволява на човек да се предпази от повторно залитане към пропастта и гарантира пълно отказване от употребяването на едни или други наркотически вещества в бъдещето.

Центърът по наркология «On Life» в продължение на много години използва наркоблокатори в етапа на рехабилитация на пациентите с наркотическа зависимост и резултатите показват само едно – наркотиците нямат никакво място в тяхното бъдеще!

Този метод е препоръчителен и доказан много добре, но е важно да се помни, че е ефективен само при комплексно лекуване на зависимостта. Кодирането на наркотиците, каквото се явява наркоблокадата, дава резултати само при едновремено проведен рехабилитационен курс. Нашият център по наркология «On Life» е винаги на разположение да окаже помощ на вас или вашите близки и да стане надеждна опора в борбата за бъдещето на роднина или всеки скъп за вас човек.

Защо е нужна кодификация на наркотиците?

Дори при проведен пълен курс на лечение от пагубно пристрастяване към наркотице не дава гаранция, че желанието за употребяване напълно е изчезнало. Поривът за още “приятни” емоции и чувства може да съществува още доста дълго време. Той може да се появи внезапно, но с определена периодичност, а при особено тежки обстоятелства в живота на човека, желанието за наркотици може да стане дори непреодолимо. Страхът на пациента от повторно възникване на зависимостта минава на заден план. Той бива заменен от чувството за самосъхранение и желанието за бягство от действителността.

За да се избегне повторно престрастяване на човек към какъвто и да е наркотик, трябва употребата му да спре да носи удовлетворение, приятни емоции и дори еуфория. Точно това постигат наркоблокаторите «Налтрексон» и «Антаксон», които използваме в нашия център «On Life».

В днешно време кодификацията на наркотици се явява най-ефективният и най-безопасният начин да се осигурят постигнатите резултати от лечението на наркоманията. Поставянето на наркоблокатора става след преминаването на курса по лечение.