Дисулфирам (Disulfiram)
Esperal

Какво е Есперал?

Есперал – френско вещество на основата на дисулфирама, предназначен за лечение на алкохолизъм. Срокът на действие на веществото се определя от дозировката при поставяне на импланта. Консултацията и процедурата за подкожно имплантиране на Есперал трае около час.

Есперал осигурява блокиране на ензима алкохолдехидрогеназа, който отговаря за преработването на алкохол в организма. В такъв случай приемът на етанолов спирт е кройно опасен за организма. Ако на пациента е приложен Есперал, организмът му няма да бъде в състояние да приема и преработва алкохол, в резултат на което може да възникнат усложнения в здравето на човека и дори риск за живота. Лекуването на алкохолизъм с Есперал е възможно само и единствено ако пациентът е напълно решен да се избави от болестта.

Как преминава лечението с Есперал?

Препаратът Есперал се имплантира в меките тъкани на субскапуларната област (под лопатката) по този начин, таблетките са защитени от костта на лопатката. При постепенното разграждане на таблетките, химическият активен агент навлиза в кръвта, блокирайки ензимите, разграждащи алкохола на крайните вещества – въглероден диоксид и вода. По този начин разграждането на алкохола преминава в етап ацеталдехид. Последният етап представлява мощна биологическа отрова, по токсичност превъзхождаща алкохола в сто пъти повече.

Есперал е безвреден до попадането на алкохол в кръвта. В случай на присъствие на алкохол в кръвта се развива силна токсична реакция, която оказва действие на всички органи и системи. Възможните реакции са внезапна и забавена. При първата най-вероятни са нарушенията в централната нервна и сърдечносъдовата система. При забавените реакции няма резки нарушения, но бързо се развива токсичен хепатит, също така е възможно увреждане на бъбреците и панкреаса.

Е с п е р а л. Тази дума съдържа много илюзорна надежда. Забраната не е решение на елементарните главни проблеми. Не е повече от подпора, с която отлагате съдбоносната дата, предначертана ви от съдбата за шест години. Тези години са извоюван резултат от надвиснало проклятие...