Новина - Защо е необходима рехабилитация на зависимите пациенти и какво дава тя на страдащите от алкохолна и нарко зависимости?

Защо е необходима рехабилитация на зависимите пациенти и какво дава тя на страдащите от алкохолна и нарко зависимости?

От момента, когато изследванията в тази област доказват наличието на психологическа зависимост от наркотиците и алкохола, започва и разработването на методики за излекуване на хората от болестната зависимост към пагубни вещества. В център «IN LIFE» подхождаме многостранно (комплексно) към проблемите на излекуването от нея: лечението от алкохолизъм и наркомания трябва да се провежда на всички нива: биологическо, физическо, психологическо, социално и духовно. Само комплексният подход може да върне човек към нормален живот и да спре неговото влечение към психоактивни вещества.
В центъра по наркология се провежда лечение от физическата зависимост, което представлява ограничаване на синдрома на махмурлук, спиране на пиенето, предотвратяване на абстиненцията и възстановяване на здравето след дългото въздействие на пагубните вещества, включително алкохол. А останалите аспекти на зависимостта се отработват в периода на рехабилитация.
Курсът по рехабилитация на наркозависимите е продължителен и труден процес, както за специалистите, така и за самите зависими, за отказване от зависимостта. Тук, с помощта на специализирани програми за рехабилитация, групови занятия, консултации със специалисти, лични беседи и други методи за въздействие върху личността помагат на пациента да се откаже от влечението към спиртните напитки и наркотиците, както и да намери нови цели и интереси в живота си.

Клиника "In Life medical" е водеща сила в Борбата със зависимости в България.
-Алкохолизъм
-Наркомании
-Хазарт
onlife-bg.com
+359888442727
+35924411188