Лечение на пристрастяване към хероин

Лечение на пристрастяване към хероин от In Life Medical

Хероинът е наркотично вещество, което се получава от опиумния мак. Първоначално той се е използвал в медицината, но по-късно, заради силното пристрастяване към него, употребата на хероин се превръща в огромен проблем за цялото човечество.

От начина на приемането на хероин зависи и неговото въздействие: той може да се пуши и вдишва, но най-често наркоманите си го инжектират.

запитване за лечение на пристрастяванет към хероин

Постоянната употреба на хероин понижава чувствителността на рецепторите на главния мозък към въздействието на собствените ендорфини. Именно това е причината за развитието на силна и устойчива зависимост. Физиологическото и психологическо привикване към хероин кара наркомана непрекъснато да увеличава дозата и честотата на инжектирането. Само няколко седмици след системната употреба на хероин се създава силна хероинова зависимост, от която едва ли е възможно човек да се избави сам. Зависимият живее от доза на доза. Нещо повече, само десет часа след употребата на хероин се появява непоносим абстинентен наркотичен срив, който го заставя отново и отново да се връща към хероина.

Нерядко, за да се избавят от пристрастяването си, наркозависимите прибягват към самолечение. Напразно надявайки се да се избавят от проблема, те го утежняват с нови и нови препарати и барбитурати. Често въвличат в този унищожителен процес и близки и роднини, манипулирайки ги на основата на любовта им към наркозависимия.

Лечението на пристрастяването към хероин трябва да се провежда в стационар.

Ние знаем как да спасим пациента от абстинентния синдром, да го мотивираме да се лекува от зависимостта си, да му помогнем да се върне в обществото и да води пълноценен живот, в който няма място за наркотици.