Лечение на пристрастяване към марихуана

Лечение на пристрастяване към марихуана от In Life Medical

Безобидната на пръв поглед трева може да нанесе огромна вреда на организма. Приемът на канабиноиди в големи дози води до психологически нарушения. Постоянната употреба на марихуана води до общо безразличие, разсеяност и тежка депресия.

За съжаление, марихуановата зависимост се е превърнала в тежък проблем сред младежите. Затваряйки се в себе си, младите хора започват да се увличат по тревата, уж с цел да се „самоопознаят”. Всъщност, обаче, канабиноидите притъпяват чувствителността на нервната система и водят не до разбиране на проблемите в дълбочина, а до депресия и безизходица.

запитване за лечение на пристрастяване към марихуана

Хората, които пушат марихуана са сред най-немотивираните за лечение и избавяне от зависимостта и постоянно повтарят „Е какво толкова, нали не се боцкам и не се търкалям под оградите като алкохолиците…”, забравяйки, че това е само първата крачка към други видове ПАВ (психоактивни вещества).

Лечение на марихуановата зависимост, както и на зависимостта от други вещества се провежда комплексно. Първо трябва да се спечели доверието на пациента и да му се даде възможност да разкаже за своя проблем. Вземането на решение да се прекрати употребата на наркотика, както и поддръжката от близки и роднини през всички етапи е залог за успеха на лечението. Специалистите в „On Life Cliniс” полагат всички възможни усилия, за да може клиентът да осмисли живота си и да погледне трезво на света!