Лечение на пристрастяване към билки за пушене

Лечение на пристрастяване към билки за пушене от In Life Medical

Билки за пушене – така наричаме смесите за пушене, чиито наркотични вещества включват синтетични канабиноиди.

За съжаление билките за пушене са едни от най-опасните наркотици, тъй като всеки случай на пушене може да се окаже фатален. Синтетичните канабиноиди не просто влияят на невронните процеси, но разрушават и централната нервна система и опорно-двигателния апарат.

запитване за лечение на пристрастяване към билки за пушене

Макар и да напомня за марихуана, това е абсолютно различен вид наркотик. Тежката комбинация със синтетиката води до силни психо-физически нарушения, епилептични припадъци и замъгляване на разума, които нерядко водят до самоубийство.

Отначало пушещият изпитва чувство на еуфория, но след настъпването на зависимостта възниква физиологическа потребност от постоянна употреба на синтетични канабиноиди. Вследствие на дългата и системна употреба на смеси за пушене, се появява хронична умора, апатичност, затормозеност и деструктивни мисли.

Лечението на пристрастяването към билки за пушене е много специфично, тъй като активните химически вещества на този вид наркотик нанасят комплексна вреда, както на нервната система, така и на вътрешните органи. Освен това, много зависи и от степента на пристрастяване, количеството (дозата) и самия организъм.

Затова, специалистите в „In Life Medical” са разработили комплексна програма за рехабилитация, която се основава на индивидуален подход.