Новина - Стимулация на ендорфинна система - 60лв./процедура

Стимулация на ендорфинна система - 60лв./процедура

ТЕС – терапия (транскарниална електростимулация) в лечението на зависимости

Благодарение на богатия си опит, специалистите от Он Лайф Клиник са разработили комплексна методика, подбирайки и използвайки индивидуално комплексни програми в лечението на зависимости, отчитайки персоналните възможности на човека. Ние наблюдаваме много добри резултати в лечението на зависимости. Он Лайф Клиник е единственият център, който използва в комплекса си разработка на иновационна технология в лечението на наркомании и алкохолизъм. Уникалният апарат ТЕС „ ТРАНСАИР“ – това е ефективен метод за преодоляване на желанието (тяга) за употреба на психоактивни вещества (алкохол, наркотици и други). „ТРАНСАИР“ се препоръчва в периода на остра абстиненция (кризи), тъй като има анестезиращ ефект, което позволява да бъде намалено многократно количеството медикаменти използвани за премахване на абстинентен синдром. ТЕС отлично се прилага като противо-рецидивна терапия.

Изследвания в областта на транскарниалната електростимулация са провеждани относително скоро – преди около 20 години. Разработен в Института по физиология им. И.П.Павлова при РАН, от доктори по медицински науки, академици и проф. Валерий Павлович Лебедев. Една от основните разлики с другите методи на физиотерапия, е че даденият метод е изучаван с помоща на принципа на доказването в медицината. Пълното название на метода е – метод за транскарниална електростимулация на ендорфинната система или защитни механизми на мозъка.

Същността на метода ТЕС – терапията се състои в стимулиране на структури на ствола на главния мозък посредством електрически импулси. Метода е патентиран и притежава авторски права издадени от СССР. В съвременния свят тази физиотерапевтична процедура е общопризната и широко разпространена.

Този метод на въздействие върху ендорфинната система на мозъка активира неговите защитни механизми, като по този начин позволява провеждането на най-ефективно лечение на зависимост в сравнение с другите видове на електростимулация.

Процедурата по провеждане на ТЕС терапия се състои в това, че на пациента, в областта на челото и тила, се закрепят електроди, през които преминава импулсен ток с необходимите характеристики. Действието на тока позволява активирането на ендорфинната система на мозъка. След кратък период започва отделянето на β-ендорфин, наричан още „хормон на щастието“, като неговата концентрация в мозъка и кръвта постепенно се увеличава. Именно този хормон ефективно се бори с много нарушения във функциите на организма, като в същото време не оказва практически никакви странични ефекти върху други процеси в тялото.

Увеличението на β-ендорфина в кръвта води до повишаване на имунитета, ускорение на заздравителните процеси и забавяне на растежа на туморите. Едновременно се наблюдава увеличение на този хормон в мозъка, което оказва положителен ефект върху нивата на кръвното налягане, понижаване на наркотичната и алкохолната зависимости, а също има и обезболяващ ефект.