Новина - Юношество и наркотици

Юношество и наркотици

Децата и юношите слушат за наркотиците навсякъде: по телевизията, по радиото, на улиците, в обществения транспорт и интернет – най- популярният вариант днес. Юношеството е вероятният момент, когато възниква желание да се опитат наркотици. Тийнейджър, бунтуващи се срещу родителите си и обществото, срещу правилата и възпитанието, не осъзнават и не мислят за последствията от употребата на наркотици, която ги очаква в бъдеще и как с тази рутина се стига до дъното.

Всеки родител иска да вярва, че такъв проблем никога няма да засегне семейството му и че такъв проблем може да застигне всеки, не и любимото му дете.
Причината тийнейджърите да започнат да употребяват наркотици е интересът да се опитват и вярата, че от веднъж нищо няма да се случи. След това следват втори, трети и всеки следващ път може да се убеждават, че това е за последни, без да осъзнават как се пристрастяват. Неразумна стъпка към зависимостта понякога тласка и кръга от приятели: или приятелите са опитали, или някой от родителите в семейството. Често проблемите в училище и у дома подкопават психологическото състояние на детето и в този случай то вижда наркотиците като средство за преодоляване на трудностите.
Погрижете се за децата си !!!