Новина - Първите признаци наначален алкохолизъм.

Първите признаци наначален алкохолизъм.

• Често желание да се пие и напива.
• Навикът за облекчаване на стреса в случай на проблеми с алкохола.
• Промени в поведението при пиене на алкохол: човек става агресивен, скандален, ядосан.
• Проблеми на работното място и у дома поради консумация на алкохол.
• Прием на алкохолни напитки независимо от времето на деня - сутрин, на работа, докато шофирате кола и др.
Как се развива алкохолизмът?
Има три етапа на алкохолизъм.

Първият е етапът на умствената зависимост.
На този етап става обичайно човек да пие алкохол, за да забрави за неприятности и трудности, да улесни контакта с другите и да се отпусне. Човек непрекъснато търси причина, подходящата компания за пиене. Загуби контрол над количеството консумиран алкохол: започвайки да пие, човек не може да спре и стигне до състояние на силна интоксикация. Освен това на този етап човекът понижава прага на чувствителност към алкохол, тоест за да постигне желаното ниво на интоксикация, той се нуждае от доза 2-3 пъти повече от преди. Повръщащият рефлекс изчезва, което е защитният механизъм на организма в случай на алкохолно отравяне. Когато е пиян, човек престава да се контролира, често извършва безразсъдни действия и по-късно не може да си спомни какво се е случило с него предния ден. След злоупотреба с алкохол сънят се влошава, след пиене настроението се влошава, изпотяване, сърцебиене и понякога треперене на ръцете.

Вторият е етапът на физическата зависимост.
Редовната злоупотреба с алкохол води до промяна в биохимичните процеси в организма, в резултат на редовния прием на алкохол в организма става необходимо за нормалното му функциониране. На този етап се появяват признаци на алкохолен махмурлук и се фиксират. Човек в състояние на махмурлук изпитва много неприятни усещания - главоболие, гадене, изпотяване, сърцебиене, тревожност, треперещи пръсти. За да облекчи състоянието, човек отново използва алкохол - махмурлук.
От началото на махмурлук човек е смъртоносно болен. Единствената мярка, с която можете да спрете заболяването, е пълно отхвърляне на алкохол под каквато и да е форма.
Така че може да се повтаря в продължение на няколко дни - 3 или повече дни. Има бинги. При липса на алкохол в организма човек изпитва психични разстройства, главоболие, жажда, загуба на апетит, мускулни тремори, раздразнителност, агресия.

Третият е етапът на деградация на личността.
Човек става безразличен към семейството и приятелите, пренебрегва най-основните правила на морала и етиката и е безразличен към поведението си. Паметта му се влошава, интелектът му намалява. На този етап хората започват да пият "каквото и да било", ако само течността съдържа алкохол. Пиенето е постоянно (ежедневно) по природа или се изразява в бинги, които престават поради рязко влошаване на физическото състояние и често изискват медицинска помощ, без която човек може да умре. На този етап промените, настъпили във вътрешните органи, са необратими. Алкохолът напълно унищожи нормалните им функции.

Ако виждате, че не се справяте със ситуацията си, не губете време, обърнете се към нас на номера на горещата линия на On Life Clinic +359897762525 и ще получите подробни инструкции как правилно да се държите със зависимия.
Лечение на всички видове зависимости, лечение на алкохолизъм, лечение на наркомании в On Life Center 24/7.