Новина - Наркомания

Наркомания

Ако близък човек е наркоман, това е огромен проблем за роднините. Невъзможно е да се опише страданието на любящите хора, които са принудени да гледат почасовото самоунищожението на един скъп човек. Пристрастяването към наркотици лишава индивидуалността: човек губи интелектуалните си способности, интерес към хобитата си. Дори и такива силни чувства като любов и привързаност биват потиснати. Той просто става роб на наркотиците. Да се излекува наркоманът е да му се върне възможността да почувства радостта от битието и горчивината на поражението. Само когато се излекува, човек може отново да стане себе си.
Ефективното лечение на наркомани е възможно!
Ефективното лечение на наркоманите е реално. На всеки стадий на зависимост е възможно избавлението от този недъг и връщането към нормалния, пълноценен живот.
За това са нужни две съставки:
1. искреното желание на болния да се излекува;
2. на време да бъде оказана професионална помощ.

Само в този случай е възможно да се сложи край на употребата веднъж завинаги.Изглежда, че всеки пациент се стреми да се отърве от болестта си и да стане отново здрав. За съжаление, в случай на наркомания, ситуацията е съвсем различна. Наркотиците оказват влияние върху мозъчната кора, променяйки възприятието за действителността на човека. Той става неспособен да разграничи реалността от собствените си илюзии, в резултат на което не може адекватно да възприема собственото си състояние като заплаха за него. За да се изпрати наркоманът на лечение, първо е необходимо да бъде убеден в проблема си. Това е трудна задача, защото хората, страдащи от това заболяване, не са податливи на логически аргументи. Това може да се направи от квалифицирани нарколози, работещи в рехабилитационни центрове. Те са добре запознати с психологията на хората, които използват психоактивни вещества.
Пристрастяването към наркотици е заболяване, включващо физическа и психическа зависимост. Физическата зависимост, без значение колко силна, е много по-лесна за преодоляване, отколкото психологическото желание за използване. Ето защо детоксикацията и елиминирането на физическата зависимост е само първата стъпка към лечението на тази болест. Необходима е дълга рехабилитация, която отнема няколко месеца, за да се преодолее психологическата зависимост и да се освободи човек от желанието да се използва.
Лечение на наркомани
Лечението на наркоманите трябва да се извършва в клиника или специализиран център. Наркоманията е сериозно заболяване, което може да бъде излекувано само в болница. Не е достатъчно да се изолира наркоманът, лишавайки го от способността да използва. Дори дългият отказ от употребата на наркотици не е способен да преодолее психологическата зависимост. Само комплексна терапия, насочена към формиране на самочувствие и самоанализ, придобиване на умения за общуване с хора, способността да се общува конструктивно ще позволят да се убие желанието за употреба.
Дългосрочната употреба води до факта, че зависимите развиват негативни поведенчески стереотипи. Те не знаят как да се радват на живота, да се наслаждават на прости, достъпни неща за всеки. В случай на конфликт, който изисква навременна и бърза реакция, наркоманите са свикнали да се крият зад употребата, създавайки илюзията, че са избягали от проблема. Като част от рехабилитационната терапия, те се учат да се изправят лице в лице с различни житейски затруднения, които възникват в живота на всеки човек, и да реагират адекватно на тях, без да прибягват до „спасяването” чрез психотропни вещества.
Квалифицираният персонал формира ежедневието, така че всяка минута служи за формиране на позитивно мислене и придобиване на умения, необходими за живота в обществото.
Ако виждате, че не се справяте със ситуацията си, не губете време, обърнете се към нас на номера на горещата линия на On Life Clinic +359897762525 и ще получите подробни инструкции как правилно да се държите със зависимия.
Лечение на всички видове зависимости, лечение на алкохолизъм, лечение на наркомании в On Life Center 24/7