Новина - Лечение на наркомании - как да разпознаем кокаиновата зависимост?

Лечение на наркомании - как да разпознаем кокаиновата зависимост?

Лечение на наркомании - как да разпознаем кокаиновата зависимост?
Кокаинът има различни имена – „кока, бяло, лейди, рай...“ Наркотикът се употребява като се смърка, инжектира венозно, а най-често като се пуши ( производни на кокаина), като в този случай се нарича „крек“.
Зависимостта от този вид наркотик обикновенно се разпознава трудно. Близките на наркомана често я бъркат с добро настроение. При това съществуват особености при кокаиново зависимите. Бихте могли да заподозрете употребата на кокаин от ваш близък, като наблюдавате за следните симптоми:
- Постоянно разширени зеници;
- Повишена телесна температура;
- Повишено кръвно налягане;
- Постоянно добро настроение;
- Резки, бързи движения;
- Сухота в устата;
- Проблеми с храносмилането и апетита;
- Повишена работоспособност на фона на отсъствието на сън и нетипична жизнерадостност, придружени от изморен външен вид.
На по-късните стадии, при честата употреба на „крек“ се развива силна раздразнителност, която наркоманът обикновенно премахва употребявайки алкохолни напитки. По този признак също можете да разпознаете зависимостта.
Кокаинът е скъп наркотик и задоволяването на потребността е свързано с намирането и харченето на огромни суми. Това е още един признак, типичен за кокаиново зависимите. Често дълговете, които те натрупват са достатъчно доказателство за наличието на сериозен проблем.
Кокаиновата зависимост изисква лечение, включващо детоксификация на организма. Като не трябва да забравяме, че в голяма част от случайте всъщност наблюдаваме полинаркомания (употреба на повече от един вид психоактивно вещество), с основен наркотик – кокаин.
Богатият ни опит в областта на лечението на наркомании ни позволява, да определим наличието и стадия на кокаиновата зависимост и да ви предложим подходящ рехабилитационен план. Ако изпитвате съмнения и не можете със сигурност да потвърдите наличието на проблем, обърнете се към нашите специалисти и попитайте за услугата наркотестиране, както и за записването на час за безплатна консултация. Ние знаем как да ви помогнем!