Новина - Как се променя поведението при употреба на наркотици?

Как се променя поведението при употреба на наркотици?

Пристрастеният през първите месеци от употребата на наркотици може да остане същият, но много скоро се формира физическа зависимост, което се отразява основно на поведението и настроението. Тя започва да зависи от периода на употреба на наркотици. Получаването на следващата доза се превръща в основната цел в живота на наркомана. Заради това той променя принципите си, пренебрегва професионалните си задължения, изпада в конфликти с роднините си и може да открадне скъпо оборудване или пари. Подозрителна може да и бъде постоянната липса на финанси на фона на нервност и промени в обичайния кръг от приятели.Разширяването или стесняването на зениците може да бъде повлияно не само от наркотиците, но и от някои медикаменти, включително тези, използвани за лечение на очите. Също е необходимо да се вземат предвид особеностите на осветлението. Следователно този симптом не може да се счита за основен.
Външни промени
Колкото по-дълго човек употребява наркотици, толкова по-безразличено започва да се отнася към собствената си външност. Това е особено забележимо при момичетата, които обикновено са внимателни към външния си вид. Наркотикът ви кара да забравите за всички принципи и нужди.
Допълнителни външни промени:
• неподдържани нокти;
• промяна в тона на кожата, която изглежда нездрава: може да бъде твърде бледа или подозрително зачервена;
• нездравословен блясък в очите, съдови увреждания;
• стесняване или разширяване на зениците;
• неестествено изражение на лицето;
• склонностт на кожата да дразни, поява на акне и възпаления;
• изразена плака на езика.
Ако зависимият използва наркотици за инжектиране, той се опитва да носи дрехи с дълги ръкави, дори в топлите месеци, за да скрие характерните следи от игли. Наркоманите обикновено започват с леки наркотици, които могат да използват у дома. В този случай в къщата се появява характерна миризма, която мнозина се опитват да убият с цигари. Можете да забележите малки пакетчета и бутилки, малки лъжици, спринцовки в стаите. Това индиректно показва употребата на наркотични вещества.Наркотиците също причиняват промени в здравословния статус. Обикновено зависимите отслабват, защото могат да забравят за хранене в продължение на няколко дни. Силните вещества имат вредно въздействие върху храносмилателния тракт, което се отразява негативно на процеса на асимилация на витамини и минерали. То води и до бързо отслабване.Пристрастените не спят добре, често се събуждат, обикновено изглеждат апатични и сънливи през деня. Продължителната употреба на наркотични вещества причинява развитието на хронична хрема, поява на чести обостряния на бронхит. Опитения наркоман може да го издадат пожълтелите зъби в комбинация със странен лош дъх.Ако подозирате, че любимият ви човек е употребил наркотици, най-добре е незабавно да се свържете с нарколог, който със сигурност ще намери изход от тази ситуация.