Новина - Какво е наркомания и как се лекува тя?

Какво е наркомания и как се лекува тя?

Лечение на наркомании – какво е наркомания и как се лекува тя?
Наркоманията е непреодолимо, натрапчиво влечение към психоактивно вещество. Тя има своите биологични и психологични основания и е квалифицирана като хронично, рецидивиращо и прогресиращо заболяване с летален край.
При лечението на наркомании е изключително важно да се обърне внимание на причините за възникването им, с цел максимална ефективност и постигане на трайна ремисия. За това могат да ви помогнат нашите психолози, които имат богат опит в областта и прилагат индивидуален подход към всеки отделен клиент. Не можем да твърдим, че при всички зависими причините за възникването на болестта са едни и същи, поради факта, че всеки човек е преминал свой житейски път и се е сблъскал със своите проблеми. Тук трябва да отбележим, че проявите на наркоманията не се различават особено при отделните индивиди, поведението е характерно, влечението към психоактивното вещество е непреодолимо, без значение дали говорим за хероин или амфетамин, а също и моделите на мислене са стереотипни.
Тъй като наркоманията е комплексно заболяване необходимостта от комплексно лечение е огромна, защото премахването само на отделни симптоми би възвърнало човек в предишното състояние много бързо. Не бихте лекували диабет, единствено като спрете да консумирате захар, или да продължавате да ядете сладко, докато приемате инсулин, също така не бихте седнали в сладкарница най-вероятно. Това е пример, абсолютно съпоставим с лечението на наркомании.
Запомнете, добрата програма е комплексната, тази която открива причините, лекува симптомите и предлага способи за предотвратяване на рецидив.
Център за лечение на зависимости Он Лайф предлага точно такава програма, съобразена с индивидуалните ви нужди. Не се колебайте, започнете да живеете пълноценно!