Новина - Импланти срещу алкохолизъм и наркомания

Импланти срещу алкохолизъм и наркомания

Лечение на зависимостта с импланти
Имплантиране при алкохолизъм – това е изключително ефективен метод за борба с това сериозно заболяване. Физическите изменения водят до психологическо пренастройване; у болния се появява мисълта, че алкохолът е причината за скръбта и страданието, а неговото отсъствие води до пълноценен и здрав живот.
Имплант и имплантиране
В наши дни този метод е много популярен и множество лечебни заведения прибягват до него за излекуване на пациентите от алкохолна зависимост.
В основата на лечението е имплантирането в трудно достъпен участък на ампула със специален препарат. Веществото бързо постъпва в кръвотока. Времето, за което се имплантира ампулата се договаря с пациента и се вписва в договора за медицинската услуга. Понякога пациентът може да прояви непоносимост към някоя от съставките на препарата. В този случай на пациента му трябва медицинска помощ. Затова се препоръчва имплантирането да се извършва в надежден център за лечение от зависимости, където такава помощ може да бъде оказана.
В края на процедурата, на мястото на импланта се правят няколко шева. След изтичането на срока, процедурата може да се повтори.
Нашият рехабилитационен център се намира в София и предлага различни методи за лечение на алкохолизъм, включително и имплантиране, с използване на ефективни медикаментозни препарати и при съблюдаване на всички необходими норми.
Защита от алкохолизъм
При лечение с имплант се предвиждат ситуации, при които на пациента се назначава противорецидивна терапия. Няколко седмици преди приключването на действието на препарата, терапията се повтаря.
Съществуват два вида импланти:
• химическа защита – препаратът се въвежда венозно;
• имплантиране на ампула – капсулата се зашива подкожно.
Импланти с препарати с дисулфирам
При имплантиране срещу алкохолизъм, нерядко се приемат лекарства, чието активно вещество е дисулфирам. Историята за това как се е появил този метод на лечение е много интересна.
В 40-те години на миналия век, в европейските страни активно се развивали производства с използване на процеса „вулканизация”. Работниците сядали след работа на по чаша бира, да поговорят за проблемите си. Но скоро започнали да забелязват, че питието им е опротивяло.
Медиците се заинтересували от това явление и в резултат на изследването разбрали, че този ефект е провокиран от тетраетилтиурамдисулфид – вещество, което се получава по време на вулканизацията. Така пред фармаколозите била поставена задача – да създадат лекарство на основата на този компонент. И днес препаратът дисулфирам е едно от най-добрите средства, успешно прилагани за имплантиране срещу алкохолизъм по целия свят и получаващи изключително положителни отзиви.
По време на използването му в организма протича рязко блокиране на алкохолните продукти, възниква силна интоксикация, и вследствие на това се получава негативно отношение към алкохола. Преди терапията пациентът подписва декларация, че е запознат с възможните последствия и поема лична отговорност за тях. Това се отнася за ситуации, при които у пациента се появяват странични реакции, възникващи заради неспазването на правилата на терапията.

Алкохолни блокери
Алкохолните блокери (наркоблокери) са специални препарати, предотвратяващи приема на алкохол. Те се приемат за комплексно лечение на наркомании и алкохолизъм.
Различават се 2 типа препарати: наркоблокери и средства, с отблъскващ ефект.
Препарати с отблъскващ ефект:
1. Есперал – медикаментозно средство, чието активно вещество е дисулфирам. Под формата на имплант-капсула, като гел, той се имплантира в мускулната тъкан, в областта на лопатката.
2. Тетлонг-250 – назначава се, ако е налична химическа зависимост от алкохол или наркотици. След имплантирането на препарата, пациентът не може да се „разкодира”.
3. Торпедо – лекарство, проверено във времето, което се предписва от не едно десетилетие. В съвременната медицина съществуват и по-иновационни аналози, с доста по-бързо действие. Действието на препарата се основава на блокиране на функцията на черния дроб, която отговаря за преработката на алкохолосъдържащите течности.
Наркоблокери:
1. Налтрексон – активното му вещество блокира въздействието на алкохола и опиатите върху ЦНС. Човек спира да пие и постепенно употребата на спиртни напитки губи смисъла си.
2. Вивитрол – активното вещество в препарата е налтрексон; той често се приема в съчетание с имплантиране. Средството въздейства в течение на 4-5 седмици, а устойчива ремисия се постига, ако самият зависим е решил да остави алкохола. Ако болният е под риск от срив, той може да премине през терапия.
Както и в случая с други противоалкохолни методики, от важно значение е желанието на самия зависим да се освободи от проблема. Необходимо е болният да се настрои за преминаване през терапия, а специалистите в нашия център обезпечават всичко останало – диагностика, ефективно лечение, психологическа помощ и следрехабилитационно наблюдение. Нашият център се намира в София и предлага викококвалифицирани услуги 24 часа в денонощието.

Ако виждате, че не се справяте със ситуацията си, не губете време, обърнете се към нас на номера на горещата линия на On Life Clinic +359897762525 и ще получите подробни инструкции как правилно да се държите със зависимия.
Лечение на всички видове зависимости, лечение на алкохолизъм, лечение на наркомании в On Life Center 24/7.