Новина - Злоупотребата с алкохол в юношеска възраст

Злоупотребата с алкохол в юношеска възраст

През последните няколко десетилетия все повече тийнейджъри започват да злоупотребяват с алкохола. Тъй като мозъците на подрастващите все още се развиват, поведението на подрастващите във връзка с консумацията на алкохол варира значително в сравнение с възрастните.

Много тийнейджъри, които пият, не са наясно с дългосрочните усложнения, които могат да се получат от употребата на алкохол. Тийнейджърите могат да се обърнат към алкохола по различни причини, включително натиск от връстници, желание да експериментират или да се забавляват. Съществуват и поведенчески, физически и фактори на околната среда, които могат да играят роля за риска от злоупотреба с алкохол сред подрастващите.

Тийнейджърите започват да пият по различни причини. Някои фактори, които мотивират злоупотребата с алкохол сред подрастващите, включват:

Бягство от реалността

Подобно на възрастните, подрастващите изпитват стресови ситуации. Вместо да вземат хоби, някои тийнейджъри опитват алкохол. Това им позволява да се отпуснат и да се разсеят от проблеми, които могат да възникнат в училище или със семейството и приятелите.

Експериментите

С рекламата за алкохол в медиите много тийнейджъри намират, че пиенето на алкохол е приемливо. Някои тийнейджъри остават с впечатлението, че ще имат повече приятели, ако пият. За съжаление, експериментирането с алкохол рядко спира след един инцидент - обикновено ефектът е като“ снежна топка“, която става неконтролируема.

Самоувереност

В юношеска възраст някои юноши нямат самочувствие. За да отговарят на връстниците си, те ще направят всичко, дори ако това означава да пият алкохол. Те смятат алкохола за изход, който спомага за намаляване на социалните вълнения и демонстрира доверие сред връстниците.

Ако виждате, че не се справяте със ситуацията си, не губете време, обърнете се към нас на номера на горещата линия на On Life Clinic +359897762525 и ще получите подробни инструкции как правилно да се държите със зависимия.
Лечение на всички видове зависимости, лечение на алкохолизъм, лечение на наркомании в On Life Center 24/7