Новина -  Защо алкохоликът не може да спре да пие? Знаете ли защо?

Защо алкохоликът не може да спре да пие? Знаете ли защо?

Всеки, който се е сбълскал с проблема на алкохолизма, рано или късно се замисля за лечение. Даже много преминават през период на лечение, но отново се връщат към вредния навик на употребата на спиртни напитки. Какво не достига на алкохолика и защо той не може да се вземе в ръце и да спре? Какво не му достига за пълно щастие? Алкохолът ли е основа за щастие за него?
Нека заедно намерим отговорите на тези прости въпроси!
Въпрос №1: Защо алкохоликът не може да спре да пие?
Алкохоликът може да спре да пие във всеки един момент, но не може дълго да се задържи трезвен. Знаете ли защо? Алкохоликът не умее да бъде трезвен. Той не може да възприема действителността в трезво състояние. Той бяга от проблемите с помощта на алкохола и „взима решения” също с негова помощ. За пълно възстановяване е необходимо не само медикаментозно лечение, но и програма по реабилитация от алкохолна зависимост, тъй като те водят до поетапно възвръщане към пълноценен живот в обществото.
Въпрос №2: Какво не достига на алкохолика, за да постигне пълно щастие?
Най-често срещаният отговор на този въпрос е: алкохоликът не е честен със самия себе си. Той не може да си признае, че е алкохолик. Ако си го признае, трябва незабавно да вземе отношение и да започне лечение, а, както казахме по-горе, лечението не приключва просто с помощ срещу зависимостта. Задължително трябва да има и психотерапия за реабилитация от алкохолната зависимост – и това е най-важният етап от лечението.
Въпрос №3: Наистина ли щастието е в алкохола?
Щастието на алкохолика е философски въпрос и ще го оставим без отговор, но нека напомним, че реабилитацията на алкохолно зависимите е необходима за промяна на самата личност, и след провеждането на курса на лечение алкохоликът трябва сам да може да си отговори на този въпрос – това ще бъде и идеален показател за качеството на проведеното лечение.
Зависимост от алкохол
Зависимостта от алкохол е хронично заболяване, характеризиращо се със систематична злоупотреба със спиртни напитки. Това е болезнено пристрастяване, имащо своите физически и психически аспекти и само едно комплексно лечение в нашата клиника за алкохолици може да върне на алкохолика нормалния начин на живот.
В голяма степен качеството на лечението не се влияе от наркологичната помощ, а от качествена психотерапия – именно тя ще научи алкохолика на нормите на трезвения живот. Целта на психотерапията е да се постигне умение за радост от живота без алкохол, умението да се живее без алкохол!
Потърсете ни за подробна консултация и ще започнем лечението още днес!