Новина - Амфетамини – живот на бързи обороти, смърт на бързи обороти.

Амфетамини – живот на бързи обороти, смърт на бързи обороти.

Безкрайни денонощия, огромни зеници, резки движения, халюцинации, психози...
Така изглежда света на амфетаминовия наркоман. Силната химия от която се произвежда амфетаминът стимулира централната нервна система и подтиска усещанията за умора, глад, жажда, топлина, студ. Човек е напълно работоспособен, без да изпитва някаква нужда от почивка в продължение на около 72 часа, след което настъпва силно изтощение на организма, работата на сърдечно - съдовата система е натоварена, а имунитетът намален. Също така заради липсата на почивка и обострената нервна система могат да се появят халюцинации, а при продължителна употреба настъпват психотични състояния. При прекратяване на приема човек изпада в дълбока депресия, сънят е нарушен, способността за концентриране на вниманието също, много често се наблюдава характерен тремор на ръцете и схващания на мускулите, агресивно поведение или апатия също са част от симптомите на абстинентния синдром. Лечението на амфетаминова зависимост се провежда като всяко друго лечение на зависимости. Трябва да се има предвид, че психозите в повечето случай са обратими и човек може да се възстанови за няколко месеца. Разбира се психологическата зависимост е силна и необходимостта от рехабилитация е огромна.
Възрастовата граница на употребяващите е много ниска, а броят им огромен. България е на първо място по употреба на амфетамини сред учениците. Тяхната достъпност и силно изразено действие ги превръщат в предпочитан наркотик. Заблудата, че те не са опасни като хероина ги прави популярни.
Център за лечение на зависимости Он Лайф предлага комплексно лечение на амфетаминова зависимост. Безплатна първоначална консултация.