Лечение на наркомания

Лечение на наркомания от In Life Medical

Лечение на наркомания

Какво е наркомания и как да постъпите, ако вие или ваш близък страдате от това заболяване?

запитване за лечение на наркомания

Наркоманията, или както също е наричана, зависимост към наркотици е хронично, прогресиращо, рецидивиращо и смъртоносно заболяване, при което настъпват молекулярни и неврохимични изменения в мозъка. Съществува мнение, че има леки и тежки наркотици, но това съвсем не е така – всички наркотици водят до изменения и разрушения във физиологията на човека. Употребяващите марихуана, много често говорят, че това е лек и безобиден наркотик , от който даже има полза. Фразите „аз не се инжектирам, не пия таблетки, това е просто билка, от природата“ са често срещани оправдания на употребата, която обаче има своите последствия за организма. Тревожност, раздразнителност, повишен апетит, нарушен сън, умора, психози, параноични състояния, импотентност, деградация на мозъка. Това са само част от последствията предизвиквани от употребата на марихуана. Амфетамините са друг пример за наркотик, често наричан лек и безобиден. За съжаление последствията от този агресивен, химически стимулант са тежки и могат да бъдат необратими. Различни психози, неврози, нарушения в съня, липса на апетит, тахикардия, разрушения на костната маса,разрушения на кръвоносната система, понижен имунитет, дерматит и много други.

Лечението на наркоманията започва с възстановяване на всички физиологични показатели, и този механизъм е същият както при лечението на всяко друго заболяване.

Например грип, в чиято остра фаза е необходимо прилагането на медикаментозно лечение, с цел възстановяване на организма, а след преминаването ѝ, съблюдаването на определени рекомендации с цел избягване на рецидив. Разбира се има съществена разлика във времето необходимо за лечението на зависимост.

След стабилизирането на физиологията, започва основната фаза на лечение, а именно избавянето от самата зависимост и преобръщането на начина на живот. Тук говорим за промяна на навиците, ценностната система, начина на мислене и отношение към живота и обкръжението, и отказването от саморазрушителните поведенчески механизми ( лъжи, манипулации, самосъжаление...)

Център Он Лайф е разработил за Вас комплексна програма на лечение, насочена към промяната на тези аспекти и подготвянето на човек към преминаването на плавна и адекватна социална адаптация. Важно е да споменем, че по време на всеки етап ние оказваме пълна подкрепа на нашите клиенти с цел постигане на стабилна ремисия.